Dyrk din køkkenhave med god samvittighed

Haven Mad

Vejret er godt, sommeren er på vej, og det er tid til at komme ud i haven. Har du også længe haft lyst til at gøre noget hyggeligt ved din have. Så er en køkkenhave en oplagt idé. Det er ikke blot hyggeligt at have en pæn køkkenhave, men det er også enormt praktisk, da du kan dyrke dine egne grøntsager og spare penge i supermarkederne. Men hvordan dyrker du dem på den sundeste måde? Læs videre her.

Det bedste for dig og dine grøntsager

Grøntsager er sunde, og ved at indrette en køkkenhave kan du helt selv bestemme, hvilke grøntsager, der skal dyrkes, og desuden også hvordan de skal dyrkes. Her er det naturligt, at man gerne vil gøre det på den sundeste måde muligt, og det er derfor en god idé at holde sig fra at bruge sprøjtemidler. Hold din køkkenhave økologisk for at gøre det så godt for dig selv som muligt, så du kan spise dine egne grøntsager med god samvittighed.

Men hvordan dyrker man grøntsager på en økologisk måde? Som nævnt skal du holde dig fra sprøjtemidler. Hvis dine grøntsager er plaget af insekter eller lignende, er det bedre at finde alternative løsninger til at holde dem væk. Du kan desuden købe økologisk højbedsmuld, der giver dine planter god og sund muld at blive plantet i og vokse op fra.

Klar til at invitere på middag

Når du har godt gang i din økologiske grøntsagshave, er det en oplagt idé at invitere vennerne på besøg til at smage nogle af alle disse lækre grøntsager. Find lækre og sunde opskrifter, hvor du kan anvende dine egne grøntsager som en del af ingredienserne.

Hvis vejret er godt, så sæt et bord op udenfor og nyd den sunde og gode mad i de hyggelige omgivelser med dine venner. Og husk, at du blot kan berolige dem med, at grøntsagerne er helt økologiske og hjemmedyrkede.