Med et trademark er din virksomhed beskyttet

Blog

Din virksomhed kan have det bedste koncept, logo og navn, men hvis du ikke sørger for at beskytte det kan du risikere at der er nogle der overhaler dig indenom og kopierer det hele.

Det handler om at beskytte din virksomheds brand

Du skal beskytte din virksomhed med et Trademark, hvis du vil være sikker på at ingen andre bare kan gå ind og kopiere det der kendetegner din virksomhed. Trademark symboliseres med TM som er en forkortelse af Trademark.

Når du ser det symbol efter et logo eller andre steder, så er det fordi virksomheden har sørget for at beskytte sit brand.

Det vigtigste for en virksomhed er dets brand, fordi det er det der gør din virksomhed til noget særligt og det er vigtigt at hvis der er noget særligt ved dig frem for konkurrenterne som kunderne husker dig for, så skal dine konkurrenter ikke kunne komme ind fra sidelinjen og kopiere dig.

Nike har sikret sit brand med Trademark. Foto: Unsplash

Sørg for at undersøge om andre allerede har et Trademark på det du tror er din idé

Har du f.eks. en café, så er det ikke let at konkurrere med de sædvanlige ting som kvalitet og prisen. Derfor kan din café måske tilbyde noget som dine konkurrenter ikke kan, men hvis dine konkurrenter bare kan gå ind og kopiere det som du kun har, så er det jo lige vidt igen. Derfor er det vigtigt at sørge for at få et Trademark.

Et Trademark skal der ansøges om og inden da skal der undersøges om du selv har kopieret noget der har et Trademark på forhånd. Det er nemlig nogle gange tilfældet at der findes noget der har et Trademark, men som man ikke som sådan selv har kunne finde.

Hvis det sker at du har fået en idé der allerede har et Trademark, er det derfor dig der kan komme i klemme ved at gå videre med din idé og det vil jo være superærgerligt.